Indexbeleggen = succesvol beleggen voor iedereen

De kracht van het indexbeleggen

Onderzoek laat keer op keer zien dat het leeuwendeel van de vermogensbeheerders en particuliere beleggers minder presteren dan het marktgemiddelde. Grote "boosdoeners" zijn de kosten van vermogensbeheer, het onmogelijk kunnen timen van de markt en het laten meeslepen door emoties bij het maken van keuzes. Veel beleggers weten diep in hun hart eigenlijk wel dat de markt verslaan een haast onmogelijke opgave is. Zeker toch een aantal jaren achter elkaar. Het is niet voor niets dat zelfs Warren Buffett zijn erfgenamen aanraadt na zijn overlijden zijn vermogen te beleggen in indexaandelen. Ook Peter Lynch, een andere grote succesvolle belegger, is groot voorstander van het indexbeleggen voor particulieren. Het almaar toenemende succes van het indexbeleggen in de VS, en inmiddels ook in Europa, is dan ook gigantisch.

Het aantal ETF's groeit elke dag

Door de geweldige populariteit van het indexbeleggen is het aantal indexaandelen (ETF's) enorm gegroeid. Het merendeel van deze ETF's volgt een index. Sommige indexen zijn heel bekend, sommige helemaal niet en andere indexen zijn uitsluitend gecreëerd om een ETF te kunnen produceren.

De eerste ETF (SPDR S&P500, NYSE: SPY) werd in 1993 gelanceerd. En waren er in 2010 al zo'n 950 verschillende ETF's op de markt zijn dat er vandaag de dag (oktober 2015) al 1.740 ter waarde van $2,1 triljoen in de VS alleen! 

Indexbeleggen is DE trend van deze eeuw en een kwarteeuw na de introductie van de eerste ETF is het indexuniversum uitgegroeid tot een kleine 6.000! Volgens BlackRock is er momenteel wereldwijd voor $2.600 miljard in ETF's belegd.

De complexe eenvoud

ETF's zijn dus booming en zo heeft elk voordeel helaas zo ook weer zijn nadeel. Werd het indexbeleggen aanvankelijk geprezen om zijn wonderbaarlijke eenvoud, wordt met de huidige keuzewaaier, het kiezen van een ETF steeds complexer. Niet alleen is er een ETF voor elke hoek van de markt, je moet heden ten dagen ook nog weten of het een passief beheerde ETF is, of een actief beheerde, een smart-beta, en een fysiek of synthetische ETF...

En hier komt INDEXaandelen.nl om de hoek kijken. Om winnaars te vinden, analyseren wij vele honderden ETF's. Daarbij bekijken wat voor soort index ze volgen en focussen we op kosten. Hoe lager de kostenratio is hoe beter, maar dat is nog maar het begin. Wij kijken ook naar handelsvolume, minimale spread, tracking error, security lending en eventuele dividendlekkage.

Zie het mooie bos weer door de bomen

Bij dè beleggingsvorm van deze eeuw komt inmiddels heel wat kijken en er zitten grote verschillen in rendement tussen de diverse ETF's. Weten waarin je belegt en het in kaart brengen van de risico's blijven dan ook uitermate belangrijk. Dus wanneer je wel wilt meeprofiteren van alle voordelen van het indexbeleggen en door de bomen het mooie bos weer wil zien (of je gewoon te tijd/ interesse ontbreekt) is INDEXaandelen.nl dè oplossing. Wij laten je graag op een eenvoudige en overzichtelijke wijze zien hoe elke belegger kan profiteren van alle beleggingsvoordelen die het indexbeleggen biedt.

Profiteer van de vele voordelen en word abonnee

Neem nu geheel vrijblijvend een abonnement op INDEXaandelen.nl. Dan ontvang je alle informatie die nodig is voor het opstarten van je eigen ETF-portefeuille. Je krijgt toegang tot onze speciale secties op de website en maandelijks sturen we een nieuwsbrief met beursinformatie en toelichtingen over allerlei ETF's.

De INDEXaandelen-nieuwsbrieven service kost €45,- voor een kwartaalabonnement, €180,- voor een jaarabonnement of (voor de verstandige lange termijn beleggers) slechts €280,- voor een twee jarig abonnement.

En je loopt geen enkel risico want ook op deze nieuwsbrief geldt onze niet-goed-geld-terug garantie. Mocht het abonnement je niet bevallen kan je het te allen tijde opzeggen. Desgewenst betalen wij het niet verbruikte abonnementsgeld terug!

abonneer hier

Indexbeleggen = succesvol beleggen voor iedereen. Ontdek het zelf.

Het succes achter het Indexbeleggen is dat actieve beleggingsfondsen zelden in staat zijn om de index te verslaan, zeker niet wanneer hier ook nog eens de hoge kosten van het beheer moeten worden afgetrokken. Met Indexbeleggen volg je heel eenvoudig een bepaalde index, wat vele malen goedkoper is en niet onbelangrijk, vele malen betere beleggingsresultaten oplevert dan zijn actieve concurrent. Het is dan ook niet voor niets dat Indexbeleggen zo populair is!

Lees meer >