Nieuwsbrief IndexAandelen

  

Maak winst met producten

waar we niet buiten kunnen

Heeft u ook zo genoten van die heerlijke vrije dagen met Hemelvaart en/ of Pinksteren? Ons gezin ging een paar dagen kamperen op het Scoutcentrum aan het Veerse Meer (Zeeland).

En zo’n weekendje kamperen, met tent, luchtbedden en kampvuur doet je weer beseffen hoe makkelijk je eigenlijk zonder LCD TV, stereo installatie, luxe tuinset en 4WD Mitsubishi Outlander kan.

Voordat we helemaal gesetteld waren en de tent stond, was ik natuurlijk nog wel even bij de supermarkt geweest voor een karrenvracht aan boodschappen. Naast het gebruikelijke eten en drinken ook een afwasborstel, afwasmiddel, koffiefilterzakjes, briketten, afvalzakken, toiletpapier …

  

En dat beste belegger, is een belangrijke les

Er zijn nu eenmaal ook producten waar we absoluut niet buiten kunnen!

Want gebruiksgoederen ofwel Consumer Staples, zoals tandpasta, shampoo, toiletpapier en schoonmaakmiddelen zijn producten die consumenten altijd blijven kopen, hoe goed of hoe slecht het ook met de economie is gesteld.

Dat is ook de reden waarom deze sector het (al door de hele geschiedenis heen) altijd goed heeft gedaan terwijl de aandelenmarkt in het slop zat.

De Britse Barclays Bank heeft vorig jaar een onderzoek gedaan naar de rendementen van de Consumer Staples sector op de lange termijn.

Daaruit bleek dat de afgelopen 25 jaar de Consumer Staples sector de S&P500 met maar liefst 49% heeft verslagen. Nog interessanter is dat de sector het extra goed deed tijdens de perioden 1990-1993, 2000-2003 en 2008-2009.

En juist gedurende die perioden daalde de S&P500 terwijl de Amerikaanse economie in een recessie belandde. Begrijp me niet verkeerd, ik zit hier geen recessie te voorspellen. Feit is wel dat de mondiale economische groei momenteel te wensen overlaat.

Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal de wereldeconomie in 2016 naar verwachting 2,9% groeien. De groei van het BBP in de eurozone zal slechts 1% bedragen terwijl Zuid-Amerika op de rand staat van een recessie. Ook de Chinese economie zal voor het vijfde jaar op rij afremmen.

  

Onze ETF beleeft een geweldig jaar

Onder dergelijke omstandigheden zouden beleggers daarom beter kunnen inzetten op zekerheden zoals tandpasta dan inzetten op de vraag naar een nieuwe auto of TV.

Dat is ook de reden waarom onze Consumer Staples ETF het dit jaar zo goed doet. De sector is in de gunst van beleggers die zich indekken tegen het vertragen van de economie.
 

INDEXaandelen

Beleggen in het algemeen is geen sinecure, nooit zonder risico en vergt gedegen onderzoek en dan nog…

Kennis en expertise zijn daarbij geen garantie voor een beter rendement. Dus waarom beleggen in een individueel aandeel uit de sector, met een hoger risico als het veel eenvoudiger en beter kan middels een ETF?

Want door te beleggen in een ETF die de gehele Consumer Staples Index volgt, worden risico's verkleind, kosten beperkt, profiteer je van alle voordelen die het beleggen in de sector heeft en heb je altijd een marktgemiddeld rendement.

En dat is mooi!

Want onderzoek wijst keer op keer uit dat het merendeel van de beleggers er niet in slaagt de markt structureel te verslaan. Circa 80% van de beleggers lukt het dus niet met hun speciaal individueel gekozen aandelen beter te presteren dan de Consumer Staples index zelf.

 

Wij selecteren de beste ETF uit de sector!

Vorige week is onze nieuwste editie van de nieuwsbrief INDEXaandelen.nl verschenen. Hierin hebben wij voor onze abonnees uit wel bijna 40 ETF’s binnen de Consumer Staples sector een zorgvuldige selectie gemaakt.

Hierbij wordt gelet op de kostenratio van de ETF, de spread, Asset Under Management, prestaties, liquiditeit, samenstelling en hoe goed de ETF de onderliggende index volgt.

Want al lijken veel ETF's op het eerste gezicht op elkaar qua samenstelling en topholdings, zijn er weldegelijk onderliggende verschillen die de ene of de andere ETF toch echt aantrekkelijker maakt.

 

INDEXaandelen is hiermee uniek

Het vinden van een goede ETF is net zoiets als het kopen van blauwe verf bij de Gamma. De keuze is zo enorm groot! Zoek maar eens naar een ETF met "S&P500" in de naam en je hebt er al vele tientallen.

INDEXaandelen.nl zorgt ervoor dat je niet verdwaalt in de wirwar van ruim 6.000 ETF's die de beurzen inmiddels rijk zijn. Al deze ETF's spelen namelijk in op diverse trends, focussen zich op bepaalde strategieën, hanteren bepaalde selectiemethoden of houden er diverse beleggingsfilosofieën op na.

Wij pluizen de ETF's voor je uit en laten je op een eenvoudige en overzichtelijke wijze zien hoe elke belegger kan profiteren van alle beleggingsvoordelen die het indexbeleggen biedt.

 

 3 maanden voor maar 15 euro

 

Instap abonnement voor slechts €15

Wij gunnen het iedereen te kunnen profiteren van het indexbeleggen tegen lage kosten en speciaal daarom hebben wij voor nieuwe abonnees dit weekend een compleet instapabonnement voor slechts 15 euro.

Als je nu een abonnement neemt voor slechts €15, - dan kun je voor een periode van drie maanden gebruik maken van al onze services en krijgt je direct toegang tot onze volledige website. Hierna betaal je het standaard tarief van €45, - per kwartaal.

We bieden eveneens de mogelijkheid om een eenjarig abonnement af te sluiten voor €180, -. Een tweejarig abonnement kost €280, - wat neerkomt op slechts €35, - per kwartaal. Met een abonnement op onze nieuwsbrief heb je 11x per jaar recht op een digitale nieuwsbrief en toegang tot de speciale informatieve secties van onze website.

INDEXaandelenNeem ook een abonnement op INDEXaandelen.nl en ontvang meteen het gratis E-boek "Wegwijs in indexbeleggen".

Wij adviseren en jij kiest aan de hand van je risicoprofiel zelf de ETF's die het beste bij je passen. Zo eenvoudig is het. Zelfs de niet ervaren belegger kan vandaag nog van start gaan. Voor extra hulp klik je gewoon op het onderdeel ‘HELP’ op onze site. Ook je eigen bank of broker kan je van dienst zijn met extra advies.

 

Niet goed, geld terug

Wij geven een niet goed, geld terug garantie.

Als het abonnement je bevalt, hoef je niets te doen. Als de nieuwsbrief je echter niet bevalt, is een berichtje naar onze klantenservice voldoende om het abonnement te stoppen. 

Dat gaat heel makkelijk kan ik je verzekeren. Dat is een garantie en daar mag je mij altijd aan houden! Je kunt het abonnement te allen tijde opzeggen en wij hanteren GEEN opzegtermijn.

Dit is een unieke service die uitgevers normaal niet geven. Daar zit je gelijk vast aan een langlopend abonnement! Niet bij ons.

 

Aarzel niet en 

 

START HIER

 

En profiteer ook van de vele voordelen die het indexbeleggen biedt.

Met vriendelijke groet,Eveline Vrisekoop
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop
coördinator INDEXaandelen.nl

  

 

 

PS: Maak in 1 minuut kennis met het indexbeleggen middels onderstaand filmpje. 

Wat is indexbeleggen?