Nieuwsbrief IndexAandelen

 

Nieuwe uitbraak verwacht in de lucratieve vastgoedsector

 

 
De speurtocht naar rendement gaat op de financiële markten onverdroten verder en de vastgoedsector wordt hierbij een steeds aantrekkelijker alternatief voor beleggers.

Afgelopen februari zag onze kersverse nieuwsbrief al een unieke kans in de vastgoedsector. De de koers van de MSCI US REIT index was namelijk ver onder het 200-daags gemiddelde gezakt.

Een aantal grote REIT’s hadden teleurstellende resultaten bekend gemaakt. De markt reageerde hierop nogal overdreven, wat ons een mooi instapmoment opleverde.

 INDEXaandelen

 
Sinds de aanbeveling van onze REIT ETF is de koers al met ruim 23% gestegen.

Beleggen in vastgoed is altijd al zeer aantrekkelijk geweest. Tot 2008 was de waarde-ontwikkeling van vastgoed enorm en daar bovenop zorgden de huurinkomsten voor een constante inkomstenstroom. De winsten die werden gemaakt, waren soms gigantisch.

Sinds de crisis van 2008/2009 zitten de vastgoedaandelen weer enorm in de lift.

En dat is niet zo gek, gezien de rendementen die weer worden gemaakt!

  

Kijken we naar vastgoed, dan kijken we naar REIT's

Wie wil beleggen in vastgoed kan dat heel eenvoudig met een REIT. Een Real Estate Investment Trust (REIT) is een onderneming die zijn inkomsten uit vastgoedbeleggingen haalt. Via het eigendom en verhuur van vastgoed zoals kantoren, zorgcentra, ziekenhuizen, hotels, winkelcentra en industriële gebouwen, probeert men een zo hoog mogelijk rendement te maken om dit vervolgens voor het overgrote deel in de vorm van dividend uit te keren.

REIT's hebben een notering aan de beurs en worden gewoon verhandeld als aandelen.

De Amerikaanse regering biedt REIT's ook nog eens zeer gunstige belastingfaciliteiten. Ze hoeven geen vennootschapsbelasting te betalen op voorwaarde dat 90% van de cashflow wordt uitgekeerd aan dividend.

Dit zorgt ervoor dat veel REIT's een aantrekkelijk dividendrendement hebben.

 

Nieuwe uitbraak van REIT's verwacht

Het feit dat in Amerika de rente voorlopig laag blijft, heeft ervoor gezorgd dat beleggers massaal terug in de REIT’s zijn gestapt.

De winstkansen met REIT's zijn echter nog niet voorbij. Er is nog een factor die de REIT’s de komende tijd een stevige duw in de rug kan geven.

Worden REIT's momenteel nog tot de financiële sector gerekend, gaat dit binnenkort veranderen.

Vanaf 31 augustus krijgen REITS een eigen aparte status en zullen tot de nieuwe Real Estate Sector gaan behoren. REIT's zullen hierdoor niet langer een niche vormen, maar eerder de boegbeelden worden van de vastgoedsector als geheel.

Deze nieuwe classificatie zal grote bedragen van (institutionele) beleggers naar de sector van de Equity REIT’s lokken, wat de koersen van REIT's nog verder omhoog zal tillen.

 

Lift mee op de trend zonder individuele bedrijfsrisico’s

Beleggen in vastgoed is geen sinecure, niet zonder risico en vergt gedegen onderzoek maar dan nog.

Kennis en expertise zijn geen garantie voor een beter rendement. Er zijn altijd onvoorziene en/of onbekende factoren die één specifieke REIT zo de diepte in kan sturen.

Dus waarom beleggen in individuele REIT's, met alle specifieke risico's van dien, als het veel eenvoudiger en beter kan?

Want door te beleggen in een ETF die de MSCI US REIT Index volgt, worden risico's op de vastgoedmarkt verkleind, kosten beperkt, profiteer je van alle voordelen die vastgoedbeleggen heeft en heb je altijd een marktgemiddeld rendement. En dat is mooi!

Onderzoek wijst keer op keer uit dat het merendeel van de vermogensbeheerders en andere professionals er niet in slagen de markt structureel te verslaan.

Circa 80% van de beleggers in REIT's lukt het dus niet met hun speciaal individueel gekozen REIT's beter te presteren dan de MSCI US REIT Index zelf.

Dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

 

Ga eenvoudig en efficiënt indexbeleggen

Het is niet voor niets dat Warren Buffett zijn erfgenamen aanraadt na zijn overlijden zijn vermogen te beleggen in indexfondsen. Ook Peter Lynch, een andere grote succesvolle belegger, is groot voorstander van het indexbeleggen voor particulieren. 

Indexbeleggen is DE trend van deze eeuw en de vele nieuwe Exchange Traded Funds (ETF’s) waarmee de markt overspoeld wordt, is dan ook gigantisch.

Helaas wordt het met de populariteit van ETF’s er niet overzichtelijker op. Werd het indexbeleggen aanvankelijk geprezen om zijn wonderbaarlijke eenvoud, wordt met de huidige keuzewaaier het kiezen van een ETF steeds complexer.

 

INDEXaandelen maakt je wegwijs in de
wereld van ETF's

Lift ook mee op een mogelijke uitbraak met onze speciaal geselecteerde REIT ETF. Het enige dat je hiervoor moet doen, is het afsluiten van een abonnement dat met een automatische incasso slechts €45,- per kwartaal kost. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een eenjarig abonnement af te sluiten voor €180,-. Een tweejarig abonnement kost €280,- wat neerkomt op slechts €35,- per kwartaal. Met een abonnement op onze nieuwsbrief heb je 11x per jaar recht op een digitale nieuwsbrief en toegang tot de speciale informatieve secties van onze website.

Deze week hebben wij echter een heel aantrekkelijk instapabonnement. Bij elk abonnement ontvangt je nu 3 maanden GRATIS!
 

3 maanden GRATIS

 

En het gratis E-boek! 

200_e-boek2.jpg

Neem nu een abonnement op INDEXaandelen.nl en je ontvangt naast 3 maanden GRATIS ook meteen het E-boek "Wegwijs in indexbeleggen".

INDEXaandelen.nl is volledig transparant. Er zijn geen verborgen kosten. Je betaalt enkel je abonnement en de gebruikelijke transactiekosten bij je bank of broker als je een ETF koopt (weet je trouwens dat je voor de aan- en verkoop van een groot aantal ETF's bij DE GIRO en de ING-bank geen transactiekosten betaalt?).

Wij adviseren en jij kiest aan de hand van je risicoprofiel zelf de ETF's die het beste bij je passen. Zo eenvoudig is het. Zelfs de niet ervaren belegger kan vandaag nog van start gaan. Voor extra hulp klik je gewoon op het onderdeel ‘HELP’ op onze site. Ook je eigen bank of broker kan je van dienst zijn met extra advies.

  

START HIER

 

Dan ben je meteen op de hoogte van de vele voordelen die het indexbeleggen biedt.

Met vriendelijke groet,Eveline Vrisekoop
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop
coördinator INDEXaandelen.nl

 

PS: De aantrekkelijke REIT ETF waar we het in deze mail over hebben, vind je in onze portfolio op de website onder de selectie "Kansen ETF's".