Starten

Welkom bij INDEXaandelen.nl, een financiële website voor particuliere beleggers. Of je nu een beginnende belegger bent, of een geroutineerde ‘beurstijger’, een abonnement op INDEXaandelen is een eenvoudige en solide basis voor een succesvolle beleggingsportefeuille. 

Ondanks dat indexbeleggen een eenvoudige en efficiënte beleggingsmethode is, draait alles om geduld en discipline. Want ook al is beleggen in ETF's een veilige en succesvolle methode, het is en blijft beleggen en beleggen is nooit zonder risico. Om de kans op een goed resultaat zo groot mogelijk te laten zijn, adviseren wij je goed op onderstaande punten te letten.

 • Zoek de juiste bank of broker. Je bent het meest flexibel als je een internetbroker neemt. Je kunt dan altijd snel reageren als dat noodzakelijk mocht zijn.
   
 • Als je het belangrijk vindt om zo weinig mogelijk aan kosten te betalen, ben je het beste uit met een Amerikaanse discount broker. Het goedkoopst zijn brokers zoals Charles Schwab, E*Trade, Lynx en Ameritrade. Het opzetten van een account bij een Amerikaanse broker kost wat meer moeite en is iets tijdrovender. 
   
 • Indien je de service dicht bij huis wilt, kunt je terecht bij DEGIRO. DEGIRO is al diverse keren uitgeroepen tot de goedkoopste internetbroker van Nederland. Helaas zijn met ingang van 3-1-2018 niet alle ETF's meer bij DEGIRO verhandelbaar. Bij Binck Bank en TradersOnly tot nader order nog wel. De ING brengt voor de aankoop van diverse ETF's geen kosten in rekening. Het aantal aangeboden ETF's bij deze bank is echter zeer beperkt.
   
 • Voordat je begint te beleggen, adviseren wij je eerst wat meer vertrouwd te raken met onze ETF's. Als nieuwe abonnee heb je toegang tot alle nieuwsbrieven en informatie. Maak er gebruik van. Veel brokers hebben grafieken, waarbij de dagelijkse koersbeweging zichtbaar is over een lange periode. Dat kan je helpen bij het vinden van een goede aankoopkoers.
   
 • Onze Indexaandelen zijn een lopend proces. Afhankelijk van het moment dat je instapt, kunnen de aandelen hoger of lager genoteerd staan dan het moment wij de ETF's in portefeuille hebben opgenomen. Het behaalde resultaat hangt dus af van je eigen koop- en verkoopmoment. Het is wel zo dat hoe langer je INDEXaandelen aanhoudt, hoe dichter je naar een gemiddeld beursrendement van 7% per jaar beweegt.
   
 • Werk altijd met limieten. Een scherpe inkoop is je eerste winst. En let op: Het werken met limieten geldt ook bij verkoop. Verkoop nooit zomaar in blinde paniek een aantal ETF's. Leg altijd een verkoop limiet in. Niets is zo zuur dan je ETF aan het einde van een paniekdag op de beurs te zien opveren (zoals op 24 augustus 2015 het geval was!). Nog beter is op paniekdagen helemaal niet te verkopen.
   
 • Spreiden is erg belangrijk. Leg niet al je eieren in hetzelfde ETF-mandje. Door te spreiden mis je misschien de grote uitschieters, maar bij beleggen gaat het niet om geluk hebben. Je gaat beleggen om een vermogen op te bouwen voor de lange termijn. Spreid je vermogen daarom over de verschillende ETF's passend bij jouw risicoprofiel (Lees vooral eens nieuwsbrief #20. Hierin lees je algemene belegingsinformatie over het opbouwen van je portfolio).

 • Nogmaals spreiden is erg belangrijk, ook in tijd. Beleg daarom niet al je geld in één keer maar spreid je aankopen uit. Wanneer je beleggen echt ziet als het nieuwe sparen, is het zeer raadzaam een vast bedrag per maand te beleggen in een aantal vaste ETF's. Op deze manier koop je veel aandelen wanneer de koersen laag staan en weinig aandelen wanneer ze hoog staan. Deze methode werkt uitermate gunstig uit op je gemiddelde aankoopkoers.
     

Indexbeleggen = succesvol beleggen voor iedereen. Ontdek het zelf.

Het succes achter het Indexbeleggen is dat actieve beleggingsfondsen zelden in staat zijn om de index te verslaan, zeker niet wanneer hier ook nog eens de hoge kosten van het beheer moeten worden afgetrokken. Met Indexbeleggen volg je heel eenvoudig een bepaalde index, wat vele malen goedkoper is en niet onbelangrijk, vele malen betere beleggingsresultaten oplevert dan zijn actieve concurrent. Het is dan ook niet voor niets dat Indexbeleggen zo populair is!

Lees meer >